Magazijn Beheer

Een palletplaats kan worden verhuurd op dag-, week- of periodebasis. Naast de registratie van goederen is het ook mogelijk de goederen te registeren die op de pallet liggen. Dit kan voor pallets met één artikel, maar ook voor pallets met meerdere artikelen.

Bij de ontvangst van de pallet wordt het in het systeem ingevoerd. De pallet krijgt een palletkaart met daarop de locatie en de inhoud van de pallet.

Bij kleinere magazijnen wordt de pallet in het magazijn geplaatst met behulp van de gegevens op de palletkaart. Bij grotere magazijnen ontstaat de behoefte om gebruik te maken van RF-technologie. Met deze technologie communiceert de computer rechtstreeks met de vorkheftruckchauffeurs. Zo kan worden doorgegeven waar de pallet moet worden neergezet en waar hij weer een pakket moet ophalen.

De volgende onderdelen komt men in de gerealiseerde oplossingen tegen:

  • Inslag van pallets, onder vermelding van de volgende kenmerken:

o   opdrachtgever, voor wie de opslag wordt verzorgd;

o   eigenaar van de goederen;

o   goederen op de pallet met hoeveelheden;

o   afmetingen van pallet.

  • Automatische of manuele toewijzing van de plaats

o   met palletkaart.

  • Inslag van meerdere gelijksoortige pallets (dezelfde afmetingen en dezelfde inhoud).
  • Melding aan opdrachtgever. Goederen komen vaak rechtstreeks van leveranciers/fabrikant naar het magazijn. Een inslagdocument informeert de eigenaar/opdrachtgever hierover. Melding per fax of e-mail mogelijk.
  • Bepalen van de termijn dat de pallet in het magazijn staat en het periodiek in rekening brengen van de verschuldigde huur.
  • Uitslag met behulp van orderadministratie.

De aansturing van automatische magazijnen is afhankelijk van de software, die de leverancier bij een dergelijke installatie levert. Van der Waaij software kan u daarbij helpen.

1992 – Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Van der Waaij Software.